„Mediální (r)evoluce: Novinařina v nesnázích“ přivítá v Olomouci známé komentátory. Přijede i Šídlo s Honzejkem

Stupňující se verbální útoky na novináře, premiérův střet zájmů, napadání důvěryhodnosti veřejnoprávních médií. Novinařina v nesnázích je trefný podtitul druhého ročníku Studentské žurnalistické konference popisující současnou situaci nejen v českých médiích.

Celý program se odehraje 3. dubna na Katedře mediálních a kulturálních studií a žurnalistiky. Prozatím přijali pozvání studentů Jindřich Šídlo, šéfreportér serveru Seznam Zprávy, komentátor Hospodářských novin Petr Honzejk, či Josef Šlerka z Nadačního fondu nezávislé žurnalistiky.

„Letos jsme studentskou konferenci spojili s doktorandskou, která na tu naši bude navazovat další den samostatným programem. Celá akce má název Mediální (r)evoluce, naše nese podnázev ‚Novinařina v nesnázích‘, doktorandská část pak ‚Média a kultura v digitální době‘,“ vysvětluje za tým organizátorů Studentské žurnalistické konference Martina Lusková.

Návštěvníci se mohou registrovat od středy 21. března. Další hosty a více informací najdete na facebookové události. Vstupné na konferenci je zdarma.

Přidat komentář